OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. február 25., csütörtök 13:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Dobrev Klára: A kormány szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó EU-s vakcina-keretet

    Miközben Magyarország megkapta az egymilliomodik adag biztonságos, az EU által engedélyezett nyugati vakcinát is, a Telex cikkéből kiderült, hogy Magyarország jóval több uniós vakcinára lenne jogosult, mint amennyi jelenleg érkezik, a magyar kormány ugyanis kevesebbet kötött le annál, mint amennyit lakosságarányosan kapnánk, így a szakaszosan érkező mennyiség is kevesebb.

A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen felelőtlenség, hogy az Orbán-kormány szánt szándékkal nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcina-keretet, hogy Brüsszelre mutogatva olthasson a kínaival. Végtelenül szomorú, hogy ebben a rendkívüli helyzetben a kormánynak nem az a fontos, hogy mi, magyarok minél hamarabb be legyünk oltva, hogy minél hamarabb túllegyünk a járványon, hanem hogy folytatni tudják az EU-ellenes politikát, kerüljön ez akár emberéletekbe is. A DK oltáspárti közösségként azt szeretné, hogy minél többen beoltassák magukat, de csak az EU által is engedélyezett, biztonságos vakcinákkal. Ezekhez nem fogunk most időben hozzájutni a kormány miatt.

Dobrev Klára

a DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.