OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 25., csütörtök 13:08

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2021. február 25., csütörtök (OS) - Az őrs átadása óta több mint kétszázötven esethez vonultak a tolcsvai tűzoltók. A Tűzoltóőrsök kialakítása, a hagyományos szerkezetű őrsök (Tolcsva, Villány) európai uniós projekt célja a hazai tűzvédelem erősítése új, a katasztrófavédelmi feladatok ellátását szolgáló ingatlanok megépítésével. A projekt révén jelentősen javult a szervezet reagálóképessége, és erősödött a tűzbiztonság. A projekt keretében két, úgynevezett fehér folton épült katasztrófavédelmi őrs, a villányi őrs 2021. február 15-én kezdte meg a működését, a tolcsvai létesítményt 2018. szeptember elsején vették birtokba. A KEHOP-1.6.0-15-2016-00007 azonosítószámú projekt vissza nem térítendő támogatási összege 217,6 millió forint volt.

    Átadása óta 258 káresethez vonultak a Tolcsván állomásozó tűzoltók. Az őrsön a nap huszonnégy órájában négy tűzoltó teljesít szolgálatot. Tizenhárom település, összesen nyolcezer-hatszáz lakójának nyújtanak segítséget baj esetén. 2020-ban 87 alkalommal volt szükség a tolcsvai tűzoltók segítségére, többségében szabadtéri tüzekhez vagy viharkárokhoz, jellemzően kidőlt fák miatt riasztották őket.
A helyi önkormányzat egy szabadtéri edzőparkot épített az őrs épülete mellé, az állomány tagjai azt rendszeresen használják. A Tolcsván szolgálatot teljesítő tűzoltók számára megtervezett ingatlan kivitelezése 2017 szeptemberében kezdődött el az encsi katasztrófavédelmi kirendeltség illetékességi területén.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.