OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2021. február 26., péntek 10:19

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. február 26., péntek (OS) - Márciusban igényelhető támogatás az amerikai szőlőkabóca elleni védekezéshez.

    A növényegészségügyi megelőzés támogatása iránti kérelmet a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, az idei évtől már elektronikus úton. A támogatást a fitoplazma fertőzés miatt körül nem határolt területekre vonatkozóan kell kérelmezni március 1. és március 31. között az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül, a Kincstár honlapján közzétett közleményben foglaltak szerint. Fontos, hogy a növényvédőszer csak ezen igénylést követően vásárolható meg és a május 1. és július 31. közötti védekezési időszakban juttatható ki. Mindezeket követően kell majd a kifizetési kérelmet benyújtani a Kincstárhoz, szintén elektronikus úton, legkésőbb augusztus 15-ig, amelyről a Kincstár későbbiekben újabb tájékoztatót tesz majd közzé.

A növényegészségügyi felszámolás támogatását a fertőzés miatt körülhatárolt területen található szőlőültetvény után lehet a Kincstárnál elektronikus úton kérelmezni. Az elvégzett növényvédőszeres védekezést követően elégséges csak kifizetési kérelmet benyújtani augusztus 15-ig. A növényvédelmi hatóság körülhatárolt területről szóló határozatát a fertőzött terület szerint illetékes önkormányzat hirdetményi úton közli és az odatartozó összes szőlőültetvényre vonatkozik.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.