2024. április 19. péntek

2021. február 28., vasárnap 14:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 28., vasárnap (OS) - Ellenőrizte-e bármilyen szerv Hegedűs Zsuzsa reprezentációs kerete kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét?

Október végén tártuk a nyilvánosság elé, hogy Hegedűs Zsuzsanna, Orbán Viktor szegényügyi főtanácsadója milyen luxustermékekre költötte a neki közpénzből kiutalt ún. reprezentációs keretet. Az ügyben természetesen akkor feljelentést tettünk, amiben az ügyészség nem akart eljárni, így azt áttette a NAV-hoz. A NAV pedig ahelyett, hogy Hegedűst vagy a minisztériumot kérdezte volna arról, hogy kik és milyen módon ellenőrizték a reprezentációs keret kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét, abszurd módon nekünk tette fel ezeket a kérdéseket. Mivel egy képviselő vagy párt csak a Fidesz által irányított féldiktatúrában veheti át a nyomozóhatóságok munkáját, mi Rogán Antal minisztériumához fordultunk, ahonnan érdemi választ nem, csupán a vonatkozó jogszabály szó szerinti leiratát kaptuk meg.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító az a sunnyogás és hallgatás, ami fideszes berkekben most Hegedűs Zsuzsa ügyét övezi. Egészen elképesztő, ahogy a Miniszterelnökség falaz a magyarok adóforintjait luxusitalokra és kozmetikumokra költő főtanácsadónak! Jogunk van tudni, hogy Hegedűs mire verte el a pénzünket, és hogy a kormány berkeiből ki tudott a luxusköltésekről, ezért az írásbeli kérdést változatlan formában újra be fogjuk adni.

Sebián-Petrovszki László

a DK országgyűlési képviselője