OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 28., vasárnap 14:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. február 28., vasárnap (OS) - Ellenőrizte-e bármilyen szerv Hegedűs Zsuzsa reprezentációs kerete kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét?

    Október végén tártuk a nyilvánosság elé, hogy Hegedűs Zsuzsanna, Orbán Viktor szegényügyi főtanácsadója milyen luxustermékekre költötte a neki közpénzből kiutalt ún. reprezentációs keretet. Az ügyben természetesen akkor feljelentést tettünk, amiben az ügyészség nem akart eljárni, így azt áttette a NAV-hoz. A NAV pedig ahelyett, hogy Hegedűst vagy a minisztériumot kérdezte volna arról, hogy kik és milyen módon ellenőrizték a reprezentációs keret kiutalásának és fölhasználásának jogszerűségét, abszurd módon nekünk tette fel ezeket a kérdéseket. Mivel egy képviselő vagy párt csak a Fidesz által irányított féldiktatúrában veheti át a nyomozóhatóságok munkáját, mi Rogán Antal minisztériumához fordultunk, ahonnan érdemi választ nem, csupán a vonatkozó jogszabály szó szerinti leiratát kaptuk meg.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító az a sunnyogás és hallgatás, ami fideszes berkekben most Hegedűs Zsuzsa ügyét övezi. Egészen elképesztő, ahogy a Miniszterelnökség falaz a magyarok adóforintjait luxusitalokra és kozmetikumokra költő főtanácsadónak! Jogunk van tudni, hogy Hegedűs mire verte el a pénzünket, és hogy a kormány berkeiből ki tudott a luxusköltésekről, ezért az írásbeli kérdést változatlan formában újra be fogjuk adni.

Sebián-Petrovszki László

a DK országgyűlési képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.