OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. február 28., vasárnap 15:49

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. február 28., vasárnap (OS) - Több pénzt kapnak a hétvégén is oltó háziorvosok az oltás felgyorsítása érdekében

    A védőoltások felgyorsítása érdekében a kormány kiegészítő díjazást biztosít a háziorvosok oltási tevékenységéhez, és az általuk végzett hétvégi oltásokhoz. A háziorvosok, ha hétvégén is oltanak, akkor napi 80 ezer forint díjazásban részesülnek. A háziorvosok munkájának megbecsülése mellett ezzel is az a cél, hogy felgyorsítsuk az oltást, és Húsvétra a regisztráltak megkapják az első oltásukat, hiszen a járványból a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Az oltási munkacsoport most is jelentős feladatokat bíz a háziorvosokra. Minden háziorvos köteles részt venni a védőoltási programban, a lakosság immunizálásában. A kórházi oltópontok mellett, már most is több mint ötezer háziorvosi rendelő oltópontként van kijelölve. A háziorvosok jelenleg is végzik a regisztrált idősek és a 60 év alatti krónikus betegek oltását. A rájuk bízott feladatok a következő hetekben tovább nőnek, hiszen az a cél, hogy minél több ember kapja meg az oltását. Ezért hétvégén, szabad- és munkaszüneti napokon is számítunk a háziorvosok munkájára.



     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.