OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. március 1., hétfő 12:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. március 1., hétfő (OS) - Uniós előírás lesz a vakcinatípus feltüntetése a vakcinaútlevélben - Érvénytelen lesz Orbán vakcinaútlevele

    A kormány úgy döntött, hogy a magyar vakcinaútlevélben a világon egyedülálló módon nem fogják feltünteni, hogy a birtokosát melyik vakcinával oltották be. Ezzel éppen a lényeg marad ki, az az információ, ami ezt a dokumentumot vakcinaútlevéllé tenné. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a közelmúltban feketén-fehéren kimondta: a vakcinaútlevélben benne kell lennie a használt vakcina típusának és az oltás azonosítószámának, enélkül a magyar vakcinaútlevél nem vakcinaútlevél lesz, hanem egy sehol sem elfogadott cetli. Ezzel eldőlt: a kormány miatt a magyarok egész nyáron nem mehetnek sehova, nem lesz valódi vakcinaútlevél Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány miatt a magyaroknak nem lesz valódi vakcinaútlevelük, emiatt pedig sehova sem fogják őket beengedni Európában. A DK szerint ide vezetett a Fidesz vakcinaügyi ámokfutása: már nem csak az nem hagyhatja majd el az országot, aki Európában engedélyezetlen orosz vagy kínai oltást kapott, hanem az sem, aki uniós vakcinával oltatta be magát. A DK szerint a kormány döntése egyenértékű az ország bezárásával, a kormány ezzel beláthatatlan időre lezárta a határokat a magyarok előtt.

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.