OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. március 2., kedd 11:15

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - Lassítani kell a járvány terjedését! – Be kell vezetni a 100%-os táppénzt a koronavírus-fertőzöttek számára!

    Müller Cecília és Orbán Viktor is elismeri, hogy nagyon nehéz időszak előtt áll Magyarország, a járványügyi adatok egyre csak romlani fognak, mert a harmadik hullám sokkal erősebb, mint az előzőek. Csehországban is hasonló a helyzet, csak ott éppen emiatt bevezetik a 100%-os táppénzt, annak érdekében, hogy otthonmaradásra ösztönözzék a fertőzötteket, amivel lassítani lehet a járvány terjedését.

Az MSZP még novemberben nyújtott be törvényjavaslatot arról, hogy kapjanak 100%-os táppénzt azok, akik koronavírussal fertőződtek meg. Már akkor bőven indokolt volt a bevezetése, ennek ellenére a Fidesz mégis nemet mondott rá. Most a harmadik hullám idején azonban fokozottan igaz, hogy a járvány terjedését felgyorsítja, ha sokan a tüneteiket eltitkolva dolgoznak a 60%-os táppénztől való félelmükben. Az emberek egymást fertőzik a munkahelyükön, mert a jelenlegi szabályozás anyagilag bünteti azt, aki a tünetei miatt otthon marad!

Ismét tragikusan emelkednek a napi számok, éppen ezért végre a Fidesznek is be kell látnia: nem jó kedvükben mennek betegen dolgozni az emberek, hanem azért, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.