OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. március 2., kedd 13:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - Dr. László Imre: Az egészségügyünket nem a vírus döntötte be, hanem maga a kormány

    Mára elérkeztünk arra a pontra az egészségügyben, amelytől régóta féltünk és évek óta óva intettük a kormányt. Egymást érik az egészségügyünk összeomlását jelző hírek: működésképtelenné vált a Jahn Ferenc kórház belgyógyászata, a Szent Imre kórházban 17 szakasszisztens és 3 orvos mondott fel a kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, Tatabányán már tegnap sem volt éjszakai ügyelet. Ezek a hírek egytől-egyig a kormány egészségügyi jogállásról szóló törvénymódosításának következményei.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány tízévnyi megszorítással, és a mostani káros és átgondolatlan törvénymódosítással mára gyakorlatilag bedöntötte az egészségügyet. Azért fognak magyar emberek ellátás nélkül maradni, mert a Fidesz úgy hozott törvényt, hogy nem hallgatta meg az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat. Mi, magyarok fogjuk ezt megfizetni, amikor nem jutunk majd ellátáshoz. Ez az Orbán-rendszer fennállásának legfelelőtlenebb és legveszélyesebb kudarca.

Dr. László Imre

A DK egészségügyi szakpolitikusa, volt kórházigazgató, polgármester


Dr. László Imre sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.