OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. március 2., kedd 15:27

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - Közös ellenzék: Kiállunk az egészségügyi dolgozók, ápolók és orvosok mellett!

    Az Orbán-kormány ismét az erőt választotta az igazság helyett: átgondolatlan, az ágazati struktúrát és az egészségügyben dolgozókat hátrányosan érintő, az érintettekkel érdemi egyeztetések nélkül meghozott döntést csak egy reménytelenül alkalmatlan kormányzat képes véghez vinni, ráadásul mindezt egy koronavírus-világjárvány kellős közepén. Követeljük az Orbán-kormánytól, hogy azonnal állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalábbis mindenképpen halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a COVID19-járvány megszűnése utáni időpontra. Emellett kezdjenek érdemi tárgyalást az egészségügyi dolgozókkal és az érdekvédelmüket ellátó szervezetekkel.

Nem kell ahhoz sem egészségügyi közgazdásznak, sem miniszternek, sem tíz éve regnáló miniszterelnöknek lenni, hogy átlássuk a döntés dilettantizmusát: a frontvonalban vért izzadó, életeket mentő egészségügyi dolgozókat akarja most becsapni a kormány. Ám már nemcsak a végletekig kizsákmányolt munkavállalók által lélegeztetőgépen tartott, teljesítőképessége határán agonizáló magyar egészségügyet provokálja a kormány, hanem az egész magyar társadalmat; az éppen egy világjárványt túlélni, átvészelni próbáló magyar emberek, családok biztonságát.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.