OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. március 2., kedd 17:16

A Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. március 2., kedd (OS) - A magyar kormány és a három történelmi zsidó egyház képviseletében akkor eljáró Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége között 1998. október 1-jén megállapodás jött létre az örökjáradék tárgyában, amelyben a járadék alap összértékét, 13.511 milliárd forintot, járadékforrássá alakították. A járadék belső felosztásának igazságtalansága azonban a kezdetektől fogva nyilvánvaló volt, és a probléma megoldása a statusquo irányzat újraalakulásával (EMIH) és az orthodox hitközség 2018-as, Mazsihiszből történő kiválásával halaszthatatlanná vált.

        A követelés fókuszában az áll, hogy ugyan az örökjáradék alapját képező 153 ingatlan értékének csaknem  40 százaléka az orthodox ingatlanok értéke, az 1998 óta kifizetett összesen 30 milliárd forint járadék összegének alig több mint 5 százalékát kapta meg az orthodox hitközség.


     Kiadó: Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség

-----------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.