OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. március 3., szerda 08:30

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. március 3., szerda (OS) - A vadvilág, a vadon élő állatok védelméért azonnali lépéseket kell tenni

        Agyarukért leölt elefántok teteme, növényvédő szerekkel mérgezett méhek ezrei, műanyagszemét miatt pusztuló víziállatok, megmérgezett ragadozómadarak, a Szilas-tónál tarra vágott erdő miatt kilövésre ítélt őzek képe. Napjainkban mintegy egymillió fajt fenyeget a kihalás veszélye és a fenti példák is arra intenek, hogy a vadvilág pusztulása, pusztítása miatt azonnali és érdemi lépéseket kell tennünk a biológiai sokféleség védelmében.
     Az ENSZ Közgyűlése 2013-ban a vadvilág világnapjává nyilvánította március 3-át. Ez a nap arra figyelmeztet bennünket, hogy a vadvilág sokszínűségét meg kell őriznünk, mert ökológiai szolgáltatásaival, jólétünk biztosításával, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékeivel hozzájárul az emberiség megélhetéséhez. A vadvilág létét ma számtalan veszély fenyegeti, mint az élőhelyek eltűnése és feldarabolódása, a mezőgazdasági vegyszerek, az inváziós fajok elterjedése, a környezetszennyezés, és a klímaváltozás.
     Az LMP – Magyarország zöld pártja az elmúlt években számos, a biológiai sokféleség megóvására irányuló javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé, például az erdők, a zöld felületek vagy a beporzók védelmében, de a fideszes többség rendre megakadályozta azok tárgyalását. A zöldpárt ezen a napon ismételten felhívja a kormány figyelmét, hogy tegyen érdemi lépéseket a vadvilág és a biológiai sokféleség védelmében.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
társelnökök

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.