OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 2., péntek 12:40

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Nem hagyjuk, hogy a kormány a hátsó ajtón lopakodjon vissza a Hajógyári-szigetre!

    Ez azt jelenti, hogy a kormány nem tett le arról, hogy kivágjon kétezer fát, és elpusztítsa a sziget körül húzódó ligeterdőt, tönkretegye a természetet.

A benyújtott törvényjavaslat nem csak arról árulkodik, hogy a Fidesz nem sok esélyt lát a 2022-es választás megnyerésére – hiszen ha győzelemre készülnének, nem kellene a magyar állam maradék vagyonát sürgősen magánzsebekbe gyömöszölniük, az egyetemektől a Mezőhegyesi ménesbirtokon át a Hajógyári szigetig –, hanem arról is, hogy mit gondol ez a párt, ez a kormány a demokráciáról.

A Karácsony Gergely vezette főváros és az óbudai önkormányzat ugyanis nemrég közösségi tervezést kezdeményezett a korábban sokféle magánérdeknek kiszolgáltatott, ám köztulajdonú Hajógyári sziget környezetének jövőjéről és lehetséges hasznosítási módjairól, hogy a legérintettebbek, azaz a környéken élők és a budapestiek dönthessék el, mi történjen a főváros egyik legértékesebb természeti és kulturális kincsével. Az Orbán-kormány viszont most látványosan átnyúlt az itt élő emberek feje fölött, hogy a polgárok akaratát semmibe véve gyorsan a saját érdekkörébe söpörhesse az ingatlanokat.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.