OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 2., péntek 12:56

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Veszélyben az Annavölgy és a Lajos-forrás!

    A Covid-helyzetet kihasználva újabb természetvédelmi területek magántulajdonba juttatását és beépítését készíti elő a Fidesz-kormány Szentendrén. A kormánypárt mohósága most közvetlen környezetünket és százezrek kedvelt kirándulóhelyeit veszélyezteti. Ha a kormány a törvényjavaslatot nem vonja vissza, az Alkotmánybírósághoz fordulunk.

A kormány a Hauszmann Alapítvány vagyonjuttatásáról szóló, az éjszaka folyamán benyújtott törvényjavaslatban az annavölgyi nyaraló és a Lajos-forrás környékének rejtett privatizációját készíti elő. A vagyonátadás után a zöld terület magánkézbe kerülhet, sértve a térségben élők egészséges környezethez való jogát. A törvényjavaslat szerint az alapítvány nemcsak értékesítheti ezeket a területeket, de a törvényszöveg kifejezetten megtiltja azt, hogy az államnak elővásárlási joga legyen! Mi a Fidesz célja ezzel a privatizációval? Kinek szánják ezeket a páratlan természeti értékkel bíró ingatlanokat?

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.