OS Országos Sajtószolgálat
2021. május 17. hétfő
Ismertető


2021. április 2., péntek 13:13

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Az Európai Baloldal elítéli a Ferencvárosban kiállított antirasszista szobor megrongálását

    Az akciót a közismerten neonáci nézeteket valló politikai csoportok szervezték a kormányhoz közeli lovagkeresztes közéleti személyiség buzdítására.

Olyan szervezetekről van szó, amelyek az SS-katonákat dicsőitő kitörés napi felvonulást is szervezték, nyíltan rasszista és neonáci propagandát terjesztenek.

Az Európai Baloldal már korábban is figyelmeztetett a társadalmunkat fenyegető szélsőjobboldali veszélyre, a demokratikus szervezetek felelősségére.

Nem tűrhetjük tovább a szélsőjobb nyomulását, a rasszizmus terjesztését, a cigányság elleni uszítást. Radikálisan fel kell lépni a társadalmi békét és emberéleteket fenyegető pártok, csoportok ellen.

Az Európai Baloldal zéró toleranciát követel a rasszizmussal és a szélsőjobbal szemben. Azonnali lépéseket kell tenni, hogy megfékezzük az egész társadalmat fenyegető jelenséget.

Elsőként kezdeményezzük a ferencvárosi szobor meggyalázásában és ledöntésében szerepet vállalt szervezetek betiltását. Ennek érdekében segítséget kértünk és kérünk az európai fórumoktól.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.