2021. április 17. szombat

2021. április 3., szombat 10:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 3., szombat (OS) - Lassítani kell a járvány terjedését! – Tömeges tesztelésre és szigorú kontaktkutatásra van szükség!

Az MSZP úgy gondolja, hogy nem lehet lemondani a tesztelésről és a kontaktkutatásról, ezért továbbra is követeljük, hogy a kormány kezdje meg a tömeges, önkéntes és ingyenes szűrést, és a szigorú kontaktkutatást. Tudni kell, hogy ki beteg, és ki nem, mivel így rengeteg tünetmentes fertőzőt ki lehet szűrni és ezzel a járvány terjedését jelentősen vissza lehetne fogni. Azoknak pedig, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek, vagy karanténba kényszerülnek biztosítani kell a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt. Mindezek mellett pedig az MSZP továbbra is azt javasolja, hogy a kormány biztosítson ingyenesen havonta 5 darab, otthon elvégezhető gyorstesztet mindenki számára.

Minden rendelkezésre álló eszközt használnunk kell a védekezéshez. A tömeges tesztelések lebonyolításához, a kontaktkutatások lefolytatásához, az ingyenes gyorstesztek biztosításához és a 100%-os táppénz bevezetéséhez Orbán Viktornak és a kormányának rendelkezésére áll minden szükséges eszköz, így a tétlenségük miatt nem mutogathatnak másokra!

Kiadó: MSZP Országos Központ