OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 3., szombat 13:29

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 3., szombat (OS) - Biztosítsa a kormányzat az igazságos és biztonságos érettségi feltételeit!

    Nagyjából egy hónap van hátra az idei érettségi vizsgák megkezdéséig, a végzős diákok azonban még a mai napig nem tudják, milyen körülmények között és milyen feltételekkel zajlik majd a vizsga. A Párbeszéd ezért felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb alakítsa ki az érettségi vizsgák különböző lehetséges forgatókönyveit, amelyeket a járványhelyzet tekintetében tud alkalmazni, és vegye figyelembe, hogy az idei érettségi felkészülés semmilyen tekintetben nem zajlott hagyományos módon, ezért az érettségik hagyományos megtartása hatalmas igazságtalanságokat hordoz magában.

Ezen a héten a kormány végre észbe kapott, és elkezdte a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők koronavírus elleni oltását, viszont ez még mindig nem elegendő ahhoz, hogy a kormány által rendeletben meghatározott április 19-ei napon az iskolák újra biztonságosan kinyithassanak. A kormányzat saját tájékoztatása alapján is szükség van ugyanis a második dózis beadásától számítva 14–21 napra, hogy a koronavírus elleni védelem teljes mértékben kialakuljon, ez viszont nem jön ki a mostani oltásszervezést figyelembe véve, még akkor sem, ha eltekintünk a kormányzati oltásszervezést folyamatosan jellemző káosztól.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.