OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 3., szombat 13:29

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 3., szombat (OS) - Biztosítsa a kormányzat az igazságos és biztonságos érettségi feltételeit!

    Emellett nincs szó a diákok beoltásáról, pedig szakértők figyelmeztetése szerint a koronavírus új típusú variánsai a fiatalokat is nagyobb mértékben veszélyeztetik, így egy túl korai iskola-újranyitás az ő egészségüket is komolyan veszélyezteti. Továbbá a kormány még mindig nem tisztázta megnyugtatóan, hogy a végzős diákok milyen formában és milyen feltételekkel tehetik le az érettségi vizsgáikat – egy hónappal azok megkezdése előtt.

Ezért a Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be, amelyben követeljük, hogy halassza el az iskolák újranyitásának április 19-ei dátumát, sorolja előrébb az oltási tervben az idén érettségiző diákokat, valamint dolgozzon ki részletes és nyilvános forgatókönyveket az érettségi megtartására vonatkozóan, illetve az érettségi feltételeinek meghatározása során vegye figyelembe, hogy az elmúlt egy évben pár hónap kivételével folyamatosan digitális oktatás zajlott, amelyre a közoktatás nem volt felkészülve. Emellett követeljük, hogy a kormányzat megfelelő eszközökkel és módszertani kurzusokkal támogassa a közoktatás digitális és hibrid oktatási módszereit, hogy az a jövőben hatékonyan tudjon reagálni a különböző változásokra, és minden helyzetben be tudja tölteni társadalmi szerepét.

Tordai Bence,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.