OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 5., hétfő 20:57

A MacPherson Hungary Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 5., hétfő (OS) - Döbbenetes kutatási eredmények a cégek munkaerőgazdálkodásáról. Megdöbbentő eredményt hozott a 2020 őszén lekérdezett és 2021 márciusban közzétett kérdőíves kutatási eredmény, mely a Pest megyei mikro- és kisvállalkozások körében készült. A vizsgálat kíváncsi volt a cégek üzleti helyzetére, hogy látják a jövőjüket, valamint, hogy milyen külső és belső hatásokra számítanak. Különösen felfigyeltünk azokra a válaszokra, melyeket a cégek a saját dolgozóikkal kapcsolatban adtak. Képet kaptunk a munkaerő fejlesztésről és a képzési hajlandóságról. Az eredmény számunkra megdöbbentő volt, a kutatás végső megállapítása, hogy a cégek 78%-a nem fejleszti dolgozóit

    Sok tényező vizsgálata mellett a kérdőívben volt egy rész a képzés, fejlesztéssel kapcsolatban. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy van-e a cégben külső vagy belső képzés a dolgozók számára. Egy másik pedig, ha nincs semmilyen képzés, fejlesztés, akkor annak mi a legfőbb oka.
A cégek 6 lehetőség közül választhattak, arra a kérdésre, hogy "Ha nincs semmilyen képzés a dolgozóknak, akkor annak mi a legfőbb oka?" A következő válasz lehetőségek voltak: forráshiány, munkavállalóknak nincs rá igénye, eltérő fejlesztési tervek, nincs rá szükség, megváltozott felnőttképzési szabályozások és egyéb okok.
A felsorolt lehetőségekből a cégek 47%-a, majdnem a fele azt válaszolta, hogy nincs rá igény!
     Kiadó: MacPherson Hungary Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.