OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 5., hétfő 20:57

A MacPherson Hungary Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 5., hétfő (OS) -

    Igencsak meglepő ez a vélekedés a mostani helyzetben, amikor a munkaerő megtartása, motiválása, anyagi és erkölcsi megbecsülése a legfontosabb feladat a cégvezetőknek, ugyanakkor sok helyen küzdenek munkaerőhiánnyal.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a meglévő állományt megfelelő szintre hozni sokkal hatékonyabb, mint új embereket felvenni, és a toborzási, integrációs folyamatokat végig vinni.
A megkérdezett cégek csupán 7%-a hivatkozott a forráshiányra, a többi 93%-nak beleférne a költségvetésbe a fejlesztés. A ráfordított költség hosszútávon azt eredményezi, hogy elkötelezett, képzett, motivált munkatársakkal lehet működni.
A megkérdezettek nyitottak lennének egy jól működő integrációs folyamat, egy hatékony ösztönző rendszer irányába, mely előtérbe helyezi az emberi tényezőt, és időszakosan workshopok, online vagy offline fejlesztő anyagok állnak rendelkezésre.
Sok a betöltetlen álláshely a statisztikák szerint is. A megkérdezett cégeknél ez az időszak 6-24 hónap. Továbbá a legtöbb cégnél voltak leépítések is. A gyakorlat szerint van olyan helyzet, amikor ez a végső megoldás, de az esetek egy részében ez elkerülhető, a meglévő állomány átvilágításával és fejlesztésével.
És végül, de nem utolsó sorban a cégek 2%-a azt mondta, hogy azért nincs képzés a cégben, mert a dolgozóknak nincs rá igényük!
Pedig a cég érdekében az irányt a vezetésnek kell meghatároznia,
     Kiadó: MacPherson Hungary Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.