2021. április 17. szombat

2021. április 5., hétfő 20:57

A MacPherson Hungary Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 5., hétfő (OS) -

Igencsak meglepő ez a vélekedés a mostani helyzetben, amikor a munkaerő megtartása, motiválása, anyagi és erkölcsi megbecsülése a legfontosabb feladat a cégvezetőknek, ugyanakkor sok helyen küzdenek munkaerőhiánnyal.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a meglévő állományt megfelelő szintre hozni sokkal hatékonyabb, mint új embereket felvenni, és a toborzási, integrációs folyamatokat végig vinni.
A megkérdezett cégek csupán 7%-a hivatkozott a forráshiányra, a többi 93%-nak beleférne a költségvetésbe a fejlesztés. A ráfordított költség hosszútávon azt eredményezi, hogy elkötelezett, képzett, motivált munkatársakkal lehet működni.
A megkérdezettek nyitottak lennének egy jól működő integrációs folyamat, egy hatékony ösztönző rendszer irányába, mely előtérbe helyezi az emberi tényezőt, és időszakosan workshopok, online vagy offline fejlesztő anyagok állnak rendelkezésre.
Sok a betöltetlen álláshely a statisztikák szerint is. A megkérdezett cégeknél ez az időszak 6-24 hónap. Továbbá a legtöbb cégnél voltak leépítések is. A gyakorlat szerint van olyan helyzet, amikor ez a végső megoldás, de az esetek egy részében ez elkerülhető, a meglévő állomány átvilágításával és fejlesztésével.
És végül, de nem utolsó sorban a cégek 2%-a azt mondta, hogy azért nincs képzés a cégben, mert a dolgozóknak nincs rá igényük!
Pedig a cég érdekében az irányt a vezetésnek kell meghatároznia,
     Kiadó: MacPherson Hungary Alapítvány