OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. április 6., kedd 09:18

A Legfőbb Ügyészség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Fájó szívvel tudatjuk, hogy Dr. Vókó György nyugalmazott legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója, főtanácsos, az MTA Állam- és jogtudományok doktora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar professor emeritus oktatója április 05-én, életének 75. évében, elhunyt.

    2011-ben a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki. Dr. Vókó György a legmagasabb jogászi elismeréseket - Kozma Sándor díj, Deák Ferenc díj, Finkey Ferenc díj, Pázmány Péter érem, “Pro Facultate" érdemérem, “A jog szolgálatában" kitüntető cím - is kiérdemelte.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész rendelkezése alapján, Dr. Vókó György nyugalmazott legfőbb ügyészségi osztályvezető ügyész, igazgatót az ügyészi szervezet a saját halottjának tekinti.
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.