OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 6., kedd 09:27

Az Országgyűlés Sajtóirodája közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Jogerősen pert nyert az Országgyűlés Hivatala és az Országgyűlés elnöke az Azonnali Média Kft. által indított perbe

    Sem az Országgyűlés Hivatalának, sem az Országgyűlés elnökének rendelkezései nem képezhetik közigazgatási jogvita tárgyát.

A Kúria 2021. február 23-án hozott végzésével helybenhagyta az Azonnali Média Kft. és az Országgyűlés Hivatala, valamint az Országgyűlés elnöke közötti közigazgatási peres eljárásban az első-és másodfokú bíróságok által hozott, az Országgyűlés szervezete szempontjából kedvező döntéseket. A pert az Azonnali Média Kft. indította meg 2019 novemberében, mivel sérelmezte, hogy a Hivatal Sajtóirodája elutasította arra vonatkozó kérelmüket, hogy munkatársaik az Országház sajtótudósításra kijelölt helyszíneitől eltérő helyiségekben is felvételeket készíthessenek. A keresetben a Sajtóiroda által hozott döntés hatályon kívül helyezését, valamint a döntés alapjául szolgáló, a sajtótudósítás szabályait meghatározó házelnöki rendelkezés egyes szakaszainak megsemmisítését kérték, amit az elsőfokon eljáró Fővárosi Közigazgatási- és Munkaügyi Bíróság visszautasított, és megállapította, hogy sem a Sajtóiroda döntése, sem a házelnöki rendelkezés nem képezheti közigazgatási jogvita tárgyát.
     Kiadó: Országgyűlés Sajtóirodája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.