OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 10:45

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - SZÉP-kártya: a kormány cselekedjen, ne tétlenkedjen!

    Az MSZP februárban törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy a járványhelyzetre tekintettel tegye lehetővé a kormány, hogy a Széchenyi Pihenőkártya rekreáció és szálláshely "zsebeiben" bent ragadt pénzből is lehessen meleg ételt fizetni.  

A kormány március 28-tól ugyan újra megtiltja a lejárt SZÉP-kártyás egyenlegekre a díjfelszámítást a szolgáltatóknak, de továbbra sem tesz semmit azért, hogy változzanak a kártya felhasználásának szabályai. Az MSZP szerint azonban a jelenlegi helyzetben ennél többet kell tenni, éppen ezért újra benyújtjuk az Országgyűlésnek a javaslatunkat.

A magyar családok, dolgozók, vállalkozók lassan egy éve reménykednek abban, hogy a bajban segít rajtuk a kormány, de sajnos újból és újból csalódniuk kell. Senkinek sem érdeke, hogy ezek a juttatások ne legyenek felhasználva, sem annak, aki kapja, sem pedig azoknak a vállalkozásnak, ahol felhasználhatnák azokat. Amikor a vállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a munkanélküliség elkerüléséért küzdenek, minden segítséget meg kell adni a bajbajutottaknak.

Ezért az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kártyán lévő pénzösszeget ne kelljen alszámlák között megkülönböztetni, azokat egységesen lehessen költeni, valamint terjesszék ki élelmiszervásárlásra is a felhasználhatóságot!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.