OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 12:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Orbán csődje a rekordra hizlalt államadósság

    Újabb gyalázatos bizonyítvány jelent meg az Orbán-kormány pusztító munkásságáról. Az államadósság tavaly a GDP 80,4 százalékára nőtt. Egy év alatt közel 16 százalékkal szökött fel az adósság. Mindkét adat példátlan. Soha ilyen brutális adatsort nem produkált Magyarország.

Ráadásul az adósság nem azért nőtt, mert a bajbajutott százezreknek segítettek, hanem azért, mert a luxuskiadásokra, haverokra költötték a pénzünket.

Ahhoz képest, hogy tíz éve Orbán a legnagyobb ellenségének nevezte az államadósságot, amelyet csökkenteni fog, a magyar emberek teljes eladósítása totális kormányzati kudarc. Egy évtizeden át ámították az országot az adósság csökkentésével, ehelyett minden negatív rekordot megdöntöttek. Orbán alatt lett rekordgyenge a forint, rekordmagas a hiány, lett legdrágább a benzin - és a legnagyobb az államadósság.

Varju László országgyűlési képviselő, DK
A Költségvetési Bizottság elnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.