OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 13:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - A kínai hitelből épülő elitegyetem a bizonyíték arra, hogy Orbánék csak a propaganda szintjén védik a magyar munkaerőt

    Sajtóértesülések szerint nagyrészt kínai hitelből, kínai alapanyagokból, és a többször is korrupcióval és kémkedéssel meggyanúsított Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat kivitelezésében fog megépülni mintegy 540 milliárd forintból a sanghaji elitegyetem, a Fundan budapesti kampusza. Azé az egyetemé, aminek épületei így nem csak a tervezett, sokezer magyar diáknak modern kollégiumi ellátást biztosító Budapest Diákváros elől veszi el a helyet, hanem aminek építése többe fog kerülni, mint amennyit az állam 2019-ben a felsőoktatásra áldozott.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy miközben a magyarok pénzéből fizetik a kínai egyetem felépítését, addig szerződés szerint csak kínai alapanyagokat lehet használni, és csak kínai munkások dolgozhatnak a kampuszon. Ez az újabb bizonyítéka annak, hogy Orbánéknak csak a szavak szintjén fontos a magyar munkaerő védelme és képviselete, a valóságban a magyarok pénzén fizetett gigaberuházásokat is képesek odadobni, ha politikai érdekük úgy kívánja.

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, oktatáspolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.