OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 13:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - A DK közérdekű adatigénylést nyújt be: Hány idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgéphez?

    Megdöbbentő kijelentések hangoztak el a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnökétől. Tóth Judit azt mondta: egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály, és ha egy idősnek és egy fiatalnak egyszerre kellene lélegeztetőgépes ágyat adni, akkor a jobb túlélési esélyek miatt a fiatalt választják. Az, hogy az orvosoknak ilyen szörnyűséges döntéseket kell hozniuk, egyetlen dolgot jelent: a vírus csak tettestárs, a magyarok halálát ma az elmúlt 10 év egészségügy-ellenes politikája, az orvosok és ápolók orbáni elüldözése, és az emiatt kialakult kapacitáshiány okozza.

A Demokratikus Koalíció szerint az országnak joga van tudni, hogy hány magyar idős ember halt meg amiatt, mert nem jutott lélegeztetőgépes ellátáshoz! A DK közérdekű adatigénylést nyújt be a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, hogy kiderüljön, hány idős ember, hány nagypapa és nagymama halt meg amiatt, mert a tíz év alatt szétvert egészségügyben nem jutott rá intenzíves kapacitás? Hány ember nem kapott még csak esélyt sem a túlélésre? A DK szerint a kormányváltás után Orbán Viktort és társait is el kell számoltatni az általuk okozott halálozásokért, mindazért, amit tettek és mindazért, amit elmulasztottak megtenni.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője

Varga Zoltán sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.