OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 14:51

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - A Fidesz ellopta azt a pénzt, amivel segíteni lehetett volna a bajbajutottakon – a megélhetési válság érdemi kezelését, most!

    A KSH kimutatása szerint 2020-ban a tervezetthez képest 1593 milliárd forinttal több pénz folyt be a költségvetésbe, azaz a Fidesz-rezsim az előzetes tervekhez képest ennyivel több pénzből gazdálkodhatott. Azonban a segítségre szoruló emberekre, a súlyos helyzetbe került családok megsegítésére szinte egyetlen forintot sem fordítottak. A megélhetési válság kezelése helyett a Fidesz inkább őrült pénzszórásba kezdett az oligarchái körében és így ellopták az országtól azt a pénzt, ami segíthetett volna.

Ennyi pénzből meg lehetett volna valósítani az MSZP által javasolt, megélhetést segítő mentőcsomagot. Rendelkezésre állt a pénz a családi pótlék, a gyes és a gyet megduplázására. A nyugdíjasok megkaphatták volna a vegyes indexálás szerint járó dupla nyugdíjemelést és az egyszeri, 20 ezer forintos nyugdíjtámogatást. Ezeken felül a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bértámogatását is meg lehetett volna oldani. Sőt, a munkanélküliek biztos megélhetését garantáló, 9 hónapig járó, legalább 100 ezer forintos támogatása is kijött volna ennyi pénzből!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.