OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 6., kedd 16:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Meddig tart ki védhetetlen álláspontja mellett a kormány az orvosi kannabisz ügyében? -

    A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke szerint a magyar kormány politikai ügyet csinál egy szakmai és betegjogi kérdésből, amikor nemet mond a kannabisz gyógyászati használatának elfogadására. Az LMP egyetért Szelestei Miklóssal és megerősíti korábbi álláspontját, miszerint a kannabiszt és a kannabiszgyantát Magyarországon is mielőbb a gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek közé kell átsorolni.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, miután az - egyedüli európai uniós tagállamként - nem támogatta a kannabisz átsorolását a gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek közé az ENSZ Kábítószerügyi Bizottságának 2020. decemberi szavazásán.

A magyar kormány ideológiai megfontolások miatt továbbra sem hajlandó elismerni a kannabisz terápiás hatásairól rendelkezésre álló tudományos bizonyítékokat és ezzel nem csak az EU tagállamok közös álláspontjával megy szembe, de magyar betegek tízezreitől veszi el a gyógyulás lehetőségét.  Az LMP védhetetlen szűklátókörűségnek tartja, hogy a kormány tudatosan blokkolja az orvosi kannabisszal kapcsolatos magyarországi kutatásokat és teljesen ellehetetleníti az értelmes társadalmi párbeszédet a kérdésről.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.