OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 16:48

Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Induljon etikai és fegyelmi vizsgálat Hadházy Ákos és Vass Péter ellen!

    A mai napon hivatalos úton etikai és fegyelmi vizsgálat lefolytatását kérvényeztem a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai bizottságánál dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő és dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere ellen összeférhetetlenség és súlyos etikai vétség gyanúja miatt.

Mint ismert, húsvét előtt került nyilvánosságra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal közérdekű adatigénylése, melyből kiderül, hogy Dr. Hadházy Ákos állatorvos 2020 januárja óta 101 kutya számára állíttatott ki kutyaútlevelet, később számla és kórlap képe is megjelent a sajtóban az országgyűlési képviselő állatorvosi pecsétjével. Dr. Vass Péter állatorvos, Szigetvár polgármestere 2014 októbere és 2020 novembere között 14.010 mikrochip regisztrációt végzett el, valamint 13.776 útlevelet állított ki kutyák részére. Ez a szám feltehetőleg tavaly november óta tovább nőhetett.

Ezek a tények arra engednek következtetni, hogy összeférhetetlenségük ellenére, a két politikus állatorvosi tevékenységet végez, a kutyaútlevelek illetékfizetési kötelezettsége miatt pedig gazdálkodó tevékenységet is folytatnak. Egyrészről az összeférhetetlenség kivizsgálására, másrésztől azért, mert a jogosulatlanul végzett útlevél-kiadás súlyos fokú etikai vétségnek minősül, kérvényeztem a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai bizottságánál az etikai és fegyelmi eljárás megindítását Dr. Hadházy Ákos és Dr. Vass Péter ellen.
    
     Kiadó: Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.