OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 19:36

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - LMP: A járványhelyzet továbbra is fokozott óvatosságot követel – ami történik nem nyitás, hanem korrekció -

    A járvány ma és holnap is ugyanolyan óvatosságot követel meg, mint amikor a kormány pánikszerűen a lezárásokról döntött, fogalmaztak az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté a miniszterelnök bejelentésére reagálva.

Mint mondták, a boltok nyitvatartásának meghosszabbítása nem nyitás, hanem csak a korábbi hibák korrekciója. A zöld párt álláspontja szerint, amikor a kormány hosszas hezitálás után megkésve, de a zárás mellett döntött: bebizonyosodott, hogy nem volt felkészülve a harmadik hullámra – ahogy ősszel a másodikra sem. Most pedig az derült ki, hogy maradék jóérzés és szolidaritás is kiveszett a kormányból, Orbán mai bejelentésekor sem emlékezett meg az elhunytakról, a betegekről.

A 2,5 millió legalább egyszer beoltott magyar bizakodásra ad okot, kétségtelenül, ezért mondja az LMP, hogy aki még nem tette, regisztráljon és oltassa be magát, hiszen ahogy a szakértők mondják, nagyon messze vagyunk még a nyájimmunitás elérésétől, a sikeres védekezéstől.

A kormány a döntések meghozatalánál nem vette figyelembe sem az új fertőzöttek, sem a kórházban ápoltak, sem az elhunytak számát és továbbra sem ad segítséget a rászorulóknak, nem támogatja azokat, akik levesztették a munkájukat, vagy otthon maradni kényszerültek a saját betegségük miatt, vagy gyermekük miatt.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.