2021. április 17. szombat

2021. április 6., kedd 19:36

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - LMP: A járványhelyzet továbbra is fokozott óvatosságot követel – ami történik nem nyitás, hanem korrekció -

Az, hogy mostantól este 10-kor lép életbe a kijárási korlátozás semmivel sem logikusabb, mint az, hogy eddig miért csak 8-ig lehetett utcára menni.  Ha most nyitva lehetnek a boltok, az egyébként helyes négyzetméter alapú korlátozással, akkor akár eddig is nyitva lehettek volna és akkor jó eséllyel kevesebb vállalkozást kellene végleg bezárni, kevesebben vesztették volna el a megélhetésüket.

A kórházakban a helyzet ma is drámai, akkor is, ha nem beszélünk róla, ha nem láthatjuk, ha a médiát kitiltják, esetleg egyedül az MTVA-t beengedik, hogy megnyugtató képeket mutasson a valóban heroikus küzdelemről, amit az egészségügyi dolgozók folytatnak.

A kormánynak a járvány kezelésével, a rászorulók támogatásával kellene foglalkoznia, nem a propagandával és főleg nem a bűnbakkereséssel!

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei