OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 19:56

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Az 55. magyar nyelv hete alkalmából online közvetítésekkel jelentkezik az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága. Az eseményeket a két szervezet Facebook-oldalain láthatják. A magyar nyelv hete idei fő témája a költészet nyelve.

    Juhász Judit elnöki köszöntője után a Tempora mutantur című havi sorozat első része látható majd, amelyben közéleti szereplőket kérdezünk nyelvünk és kultúránk változásaihoz fűződő viszonyáról. Elsőként Görög Ibolya protokoll-szakértővel beszélget Blankó Miklós és Cservenka Judit. Esszéelőadásokat hallhatnak Balázs Gézától és munkatársaitól. Minya Károly és Pölcz Ádám nyelvi kérdezz-felelekkel várják élőben kérdéseiket. A Magyaróra című folyóirat fórumának lehetnek tanúi, a széphalmi Magyar Nyelv Múzeuma igazgatója, Nyíri Péter tart tárlatvezetést. Mészáros Márton a Miért olvasunk verset?-re keresi a választ Baranyi Ferenc, Bánkövi Dorottya és Terék Anna költőkkel-írókkal. A nyilvánosság nyelve címmel hallhatnak az érdeklődők kerekasztal-beszélgetést Balázs Géza nyelvésszel, Dunai Mónika képviselővel, Constantinovits Milán és Rangos Katalin szerkesztőkkel. Zárásként a Költészet a zenében címmel ad Erdős Róbert operaénekes estet verseink és népdalainknak zenei feldolgozásaiból (km. Harazdy Miklós). A magyar nyelve hete nyilvános, a részvétel ingyenes.
    
     Kiadó: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.