OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 7., szerda 07:46

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Konfliktusveszéllyel fenyeget az ukrán helyzet

    A konfliktusveszéllyel fenyegető ukrán válság miatt két tűz közé kerülhet Magyarország, ha nem tanúsít semleges magatartást – figyelmeztet a Magyar Békekör szerdán kiadott állásfoglalásában. Magyarországnak a NATO tagjaként is semleges magatartást kell tanúsítania a kialakult helyzetben, a politikai megoldást kell elősegítenie határai mentén. Nem érdekünk, hogy a NATO szövetségeseként Oroszországgal konfliktusba keveredjünk egy olyan ország felelőtlen politikája miatt, amely hadban áll saját lakosságával Kelet-Ukrajnában, még a nyelvhasználat jogát is megtagadja oroszoktól, magyaroktól, ruszinoktól, és tucatnyi más nemzeti kisebbségtől, szélsőséges bandákat küld a nemzetiségi területekre, hogy megfélemlítse az ott élőket, megvonja az ukrán állampolgárságot sok millió kettős állampolgárságú lakosától! Kijev nyíltan megtagadja a minszki egyezmények végrehajtását, jószomszédi viszony építése helyett az oroszokkal szembeni fizikai leszámolás felé vett irányt. A békés lakosságra tüzel Donbasszban, megakadályozza az ivóvízellátást a Krímben, jelzi, hogy erőszakkal ki fogja telepíteni az orosz lakosságot a Krímből, amikor majd a félszigetet visszacsatolják Ukrajnához. Szélsőséges politikájával az ukrán vezetés egész Európa békéjét és biztonságát veszélyezteti, a NATO pedig szekundáns hozzá. Magyarország nem érdekelt a NATO keleti terjeszkedésében. A határainkon belül és kívül élő magyarság nemzeti érdeke a béke és a kollektív biztonság.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.