OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 7., szerda 09:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A demokratikus és jogállami normák tagállami teljesülését figyelő központ létrehozását javasolja a NATO Parlamenti Közgyűlése

    A demokratikus és jogállami normák tagállami teljesülését figyelő központ létrehozását javasolja a NATO Parlamenti Közgyűlése a NATO központi szervezetén belül. A központ koncepciójának kidolgozását egy új munkacsoportra bízták, rapportőrének pedig Mesterházy Attilát, a NATO Parlamenti Közgyűlés alelnökét választották. A magyar politikusnak így meghatározó szerepe lesz a központ felállítását szorgalmazó közgyűlési javaslat kidolgozásában.

A "Demokratikus Ellenállóképességgel foglalkozó Központ (Centre for Democratic Resilience)" létrehozásának ötlete először a NATO PKGY jelenlegi amerikai elnökének jelentésében szerepelt 2019-ben, majd a NATO jövőbeli stratégiájának újragondolása során merült fel az ezzel foglalkozó nemzetközi szakértői munkacsoport javaslatai között. Gerard E. Connolly (amerikai kongresszusi képviselő) PKGY elnök jelentésében úgy fogalmazott, hogy "a NATO egy jól működő hadi gépezet, amely alapvetően katonai kérdésekre fókuszál és ezért híján van az olyan szervezeti, intézményi struktúrának, amely a demokrácia, a jogállami működés megvédésére koncentrálna".
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.