OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 7., szerda 09:23

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A demokratikus és jogállami normák tagállami teljesülését figyelő központ létrehozását javasolja a NATO Parlamenti Közgyűlése

    A NATO-t az különbözteti meg bármely más védelmi szövetségtől, hogy annak létrehozását a demokratikus értékekre, a jogállami normákra, az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartásának követelményére is alapozták. Az elmúlt években egyre világossá vált, hogy a demokratikus működési modellt belülről az illiberalizmus hívei, kívülről pedig az autokratikus állammodellt működtetők (Kína és Oroszország) egyaránt támadjak. Ugyan a demokrácia ellenállóképes, de mégis törékeny, így azt meg kell erősíteni és védeni.

Sokunk meggyőződése, hogy a demokratikus működési modell megvédésében a NATO-nak is szerepet kell vállalnia nem csak a szavak, hanem a cselekedetek révén is. Ezt az elköteleződést mutatná egy a NATO központi szervezetén belül felállítandó a tagállamok demokratikus ellenállóképességével foglalkozó központ felállítása. A központ feladata, hogy a demokratikus működési modellre leselkedő veszélyeket beazonosítsa és segítséget nyújtson azok elhárítására.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.