OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 7., szerda 11:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A 800 éves horvát-magyar kulturális közös múlt újabb remeke A legszebb könyvek közé választották a Horvátországban kiadott Ars et Virtus – Magyarország és Horvátország – "800 év közös kulturális öröksége" című nagykiállítás katalógusát. Az Ars et Virtus album sikere nemzetközi színtéren is bemutatja, népszerűsíti a két nép sok évszázados együttélését, kulturális kölcsönhatásait, és a magyar művészet sok évszázados, magas európai színvonalát.

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere képviselte Magyarországot azon a horvátországi megnyitó ünnepségen, amelyet 2020 szeptemberében, a "800 év közös kulturális öröksége" című kiállítás alkalmával rendeztek Zágrábban. A magyar és horvát műkincseket felvonultató Ars et Virtus nagykiállítás kiemelkedő zágrábi sikere után, a tárlat katalógusa is a figyelem középpontjába került. A gazdagon illusztrált, exkluzív megjelenésű album képviseli majd többek között a horvát könyvművészetet a Frankfurti- és Lipcsei Nemzetközi Könyvvásáron.  
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.