OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2021. április 7., szerda 11:51

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) -

    A Szép Horvát Könyv című pályázaton, amelyet a Zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtár hirdetett meg, 210 pályamű közül a 18 legszebb kiadvány közé választotta a szakmai bírálóbizottság. A horvát formatervezők által megtervezett, Szent István zágrábi ereklyetartójától, Munkácsy Mihály festményéig nagy értékű magyar és horvát műkincsek, egyházi relikviák fotóival illusztrált tanulmánykötetet a tavaly szeptemberi kiállítás megnyitóra horvát és angol nyelven publikálták.
A tervek szerint, a 2021 októberére halasztott budapesti megnyitón a magyar nyelvű változata is megjelenik. A kiállítás a zágrábi Klovicevi Dvori Galéria és a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint számos horvát és magyar közgyűjtemény, történészek és művészettörténészek együttműködésével jött létre. A Zágrábi Magyar Kulturális Intézet is segítette a történelmi léptékű projektet.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.