OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 7., szerda 13:03

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Egészséges élelmiszer, ellenállóbb immunrendszer -

    Nem vitás, hogy a járvány elleni védekezés erős immunrendszerrel könnyebb, az egészséges immunrendszerért a testmozgás mellett a legtöbbet az egészséges, vegyszermentes élelmiszerek fogyasztásával tehetünk.

Mindebben azonban hatalmas az állam felelőssége. A globális gazdaság kizsigereli a Földet, gyorsítja a klímaváltozás negatív hatásait, és fellazítja az élelmiszerbiztonsági követelményeket. 2016-ban az LMP javaslatára fogadott el a Parlament egy olyan határozatot, amely szerint nem fogadható el olyan szabadkereskedelmi egyezmény, amely negatívan érinti a magyar természetvédelmi vagy élelmiszerbiztonsági szabályokat. Éppen ezért követeli az LMP most is, hogy a magyar kormány mondjon nemet az EU-Mercosur megállapodásra, többek között azért, mert a dél-amerikai Mercosur-országokban számos, Európában tiltott növényvédő szer használata engedélyezett.
Követeljük továbbá, hogy a kormány kezelje prioritásként az élelmiszerbiztonságot, az egészséges élelmiszer termelést. Kapjon kiemelt támogatást az ökológiai gazdálkodás, és ezen ismereteknek az oktatását a kormány ne száműzze a felsőoktatási rendszerből.

Alapvető célnak kell lennie, hogy minden magyar család asztalára kerülhessen egészséges magyar zöldség és gyümölcs, mert az étel nem lehet luxus.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Hohn Krisztina,
országgyűlési képviselő, az LMP-frakció tagja

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.