OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 7., szerda 16:52

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Fideszes kettős mérce: a CEU-t elüldözték, a Fudannak több száz milliárdos hitelből építenek kampuszt

    Az Orbán-kormány, amely folyamatosan azt hirdeti, hogy milyen hősies harcot folytat Brüsszellel szemben hazánk szuverenitása védelmében, most még inkább kiszolgáltatja Magyarországot egy másik állam érdekeinek. A 700 milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása mellett még 450 milliárd forint kínai hitelt vesz fel a kormány egy kínai egyetem felépítésére.

Nem az a probléma, hogy egy kínai egyetem hazánkban is kampuszt akar nyitni, hanem, hogy közben a CEU-t elüldözték. A magyar kormány összességében többet költ erre a beruházásra, mint a teljes magyar állami felsőoktatásra 2019-ben. Hatalmas összegű hitelt vesznek fel Kínától, amit a magyaroknak kell visszafizetniük azért, hogy egy kínai állami vállalat felépítsen egy kínai egyetemet Magyarországon. Teszik ezt úgy, hogy abból a magyar gazdaság semmit sem profitál, ráadásul ezzel a tervvel még a több ezer magyar diáknak kollégiumi szállást is biztosító Budapest Diákváros beruházás területét is elveszik.

Kinek az érdekeit szolgálja az ilyen feltételekkel megvalósuló építkezés? A magyar diákokét és vállalkozókét biztosan nem.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.