OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 7., szerda 16:54

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - Megkezdődik a szakképzésben dolgozók oltása is

    Elismerés illeti a szakképzésben tanítókat és tanulókat, hiszen számukra a digitális oktatás még nagyobb kihívást jelent a speciális, gyakorlati képzések miatt. Kellő odafigyeléssel, elhivatottsággal és kreativitással mégis megoldották ezt a helyzetet is – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese azzal összefüggésben, hogy csütörtöktől vasárnapig a szakképző iskolák és technikumok regisztrált munkatársai is megkaphatják a védőoltást. A köznevelésben, a bölcsődékben foglalkoztatottak mellett 29 ezer szakképzésben dolgozó is jelentkezett az oltásra, őket kedden SMS-ben hívták be a kórházi oltópontokra.

"A megújult szakképzésben korszerű elméleti és gyakorlati tudást kapnak a fiatalok, a naprakész ismereteket az adott szakma legjobbjai segítenek nekik elsajátítani. Ezen az oktatási területen tehát rendkívüli jelentősége van az órákon, gyakorlatokon való személyes részvételnek. Ezért kiemelten fontos, hogy a szakképző iskolákba és a technikumokba is minél hamarabb biztonságosan visszatérhessenek a diákok" – jelentette ki Schanda Tamás annak kapcsán, hogy a héten a szakképzésben dolgozók, köztük a nem oktatói munkakörben foglalkoztatottak is soron kívül megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ha március 29-ig regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.