OS Országos Sajtószolgálat
2021. június 14. hétfő
Ismertető


2021. április 7., szerda 18:59

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. április 7., szerda (OS) - A Fidesz újra bebizonyította, hogy Magyarországon a kormány a legrosszabb munkáltató -

    A Törvényalkotási bizottság mai ülésén a kormánytöbbség leszavazta azt a javaslatot, ami megadta volna az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést a szociális dolgozóknak, ahogy nemet mondtak arra a határozatra is, mely kimondta volna, hogy a közszférában dolgozó munkavállalók ne veszítsék el a közalkalmazotti státusz jelentette garanciákat. Ezzel a Fidesz újfent bizonyította, hogy az általuk vezetett állam a legkegyetlenebb nagyvállalatnál is kevésbé veszi emberszámba a saját munkavállalóit.

Magyarországon ma kis túlzással a kormánypárti képviselőkön kívül minden ember egyetért abban, hogy a szociális dolgozóknak is jár az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítés: a Fidesz azonban valamilyen rejtélyes okból annyira nem becsüli a szociális dolgozókat, hogy még az általuk szentírásként követett közvélemény-kutatásokkal is hajlandó szembe menni ebben a kérdésben.

Legalább ilyen aggasztó, hogy a kormány már csak le sem tagadja, hogy legfőbb céljuk minél több állami alkalmazottól elvenni a közalkalmazotti státuszt, ezáltal jelentősen növelve a dolgozók kiszolgáltatottságát. Ami azt bizonyítja, hogy a Fidesz hosszabb távon nem a közalkalmazotti bérek felzárkóztatására, hanem a közszféra leépítésére készül.
Egyértelmű, hogy az állami alkalmazottak megbecsülését nem a Fidesztől, hanem a kormányváltástól lehet csak várni.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.