OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 09:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Világszerte ma ünnepeljük a roma kultúra világnapját!

    Sajnálatos módon még 50 évvel az első Roma Világkongresszus történelmi jelentőségű döntései után is azzal kell szembesülnünk, hogy világszerte, így hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség. Éppen ezért akkor járunk el helyesen, ha arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy bízzanak az emberek jó szándékában. A mai nap, április 8-a a roma kultúra világnapja pedig alkalmas arra, hogy sokkal jobban figyeljünk egymásra, hogy mit gondolunk a világról és egymásról.

Vitathatatlan tény, hogy a cigány kultúra szerves része a magyar és az egyetemes kultúrának. A sokszínű roma zene például tagadhatatlanul hozzátartozik közös kultúránkhoz, azonban azt tapasztaljuk, hogy csak a zenén keresztül nem lehet integrálódni, pedig talán ez az, ami leginkább betölti a híd szerepét az elfogadás terén a romák és nem romák között.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.