2021. április 17. szombat

2021. április 8., csütörtök 12:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Kiválóan jellemzi az orbáni diktatúrát, hogy még a Központi Statisztikai Hivatal vezetője is össze-vissza hazudik a halálozásokról

Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke még március végén nyilatkozott nyilatkozott az MTI-nek. Ennek során hangzott el, hogy a 2020-as magyar halálozási statisztika sokkal jobb, mint mondjuk Németországé és az Európai Unióé. Ezek a számok, mint ahogy később többen rámutattak, valótlanok, egymásnak is ellentmondóak.

A Demokratikus Koalíció szerint kiválóan jellemzi, hova süllyesztette az orbáni diktatúra az országot, hogy az állam által kézivezérelt KSH hazudozik a távirati iroda szigorúan ellenőrzött interjújában. Mi, európai magyarok továbbra is felhívnánk a kormány figyelmét: hiába dugják a fejüket homokba, hiába kozmetikáznak adatokat, a valóság ettől nem fog megváltozni, és ezzel az emberek is pontosan tisztában vannak.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja