OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 12:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Kiválóan jellemzi az orbáni diktatúrát, hogy még a Központi Statisztikai Hivatal vezetője is össze-vissza hazudik a halálozásokról

    Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke még március végén nyilatkozott nyilatkozott az MTI-nek. Ennek során hangzott el, hogy a 2020-as magyar halálozási statisztika sokkal jobb, mint mondjuk Németországé és az Európai Unióé. Ezek a számok, mint ahogy később többen rámutattak, valótlanok, egymásnak is ellentmondóak.

A Demokratikus Koalíció szerint kiválóan jellemzi, hova süllyesztette az orbáni diktatúra az országot, hogy az állam által kézivezérelt KSH hazudozik a távirati iroda szigorúan ellenőrzött interjújában. Mi, európai magyarok továbbra is felhívnánk a kormány figyelmét: hiába dugják a fejüket homokba, hiába kozmetikáznak adatokat, a valóság ettől nem fog megváltozni, és ezzel az emberek is pontosan tisztában vannak.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.