OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 16:30

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) -

    A komplex megújítási folyamat része, hogy az intézménynek új, alkalmas székhelyet keresnek, vezetőváltást kezdeményeztek, és széleskörű társadalmi bevonáson alapuló, roma civil szervezetek, a roma közéletben, oktatásban, művészetben aktív döntéshozók, alkotók, véleményformálók bevonásával zajló egyeztetési folyamatot követően új alapokra helyezik tevékenységét is.
A cél a FROKK hiánypótló módszertani, oktatási és közösségszervezési funkciójának megújítása, a gyermektáboroztatás hagyományának felélesztése, és az intézmény tulajdonában álló értékes képzőművészeti gyűjtemény közgyűjteménnyé minősítésének kezdeményezése egyaránt. A cél egy olyan szervezet működésének hosszútávú megalapozása, amely a XXI. századi követelményeknek megfelelően magas színvonalon képes szolgálni budapesti kulturális életet, fórumot, teret és erőforrásokat biztosítani a roma közösségnek, művészeknek tehetségük kibontakoztatásához, identitásuk megerősítéséhez.
Budapest, 2021. április 8.
Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.