OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. április 9., péntek 12:08

A Legfőbb Ügyészség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - A nyomozások és vádemelések hatékonyságának biztosítása érdekében munkamegállapodásban rögzítette a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség az együttműködés és az információcsere kereteit.

        Magyarország Ügyészsége a büntetőügyekben folytatott uniós igazságügyi együttműködés eddigi eszközeivel támogatja az Európai Ügyészség munkáját, miként az Európai Ügyészség is ezen jogi intézmények használatával fordul a magyar ügyészségek felé.
     A felek a lojális együttműködés elve alapján segítik az eljárások eredményességét.
     A megállapodásban a felek leszögezték, hogy rendszeresen szerveznek magas szintű, az Európai Főügyész és Magyarország Legfőbb Ügyésze közötti találkozókat, valamint egyéb értekezleteket.
     Közös képzések szervezésére is lehetőség nyílik a megállapodás alapján, valamint a felek meghatározták azt is, hogy az egyik fél által szervezett konferenciákra, szemináriumokra és hasonló rendezvényekre meghívhatják egymást.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.