OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 9., péntek 15:00

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - Agrár-külkereskedelmünk jelentős partnere Románia. Románia Magyarország második legfontosabb agrár-külkereskedelmi partnerországa, agrár- és környezetügyi partnereinkkel élénk és jó az együttműködés, ezért is fontos számunkra a jó kapcsolatok elmélyítése - fogalmazott a Román-Magyar Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság budapesti plenáris ülésén Farkas Sándor.

    Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese felszólalásában megemlítette, hogy az elmúlt időszakban hazánk több esetben is örömmel tett eleget a román kollegák tudástranszferre irányuló kéréseinek. Az akvakultúra területén Magyarország támogatja a további közös együttműködést romániai intézményekkel és vállalkozásokkal, ezért különösen az édesvízi akvakultúra és halgazdálkodás fejlesztése, új projektek kialakítása, valamint kutatás, tudástranszfer és tudáscsere tekintetében készek vagyunk felajánlani az Agrárminisztérium és háttérintézményeinek közreműködését.
Farkas Sándor megköszönte a román fél határon átterjedő szennyezésekkel kapcsolatos tájékoztatását és kérte ennek a gyakorlatnak a fenntartását. A Szamos nehézfém szennyezése végső soron Románia természeti értékét, a Duna-delta élővilágát is veszélyezteti, ezért közös érdekünk ennek megszüntetése - mondta.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.