OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. április 10., szombat 11:43

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 10., szombat (OS) -

        És ahogy az átoltottság nő, ez a szám is folyamatosan emelkedik.
     A tárcavezető megjegyezte: az ellenzék oldaláról folyamatosan elhangzik, hogy az első és a második hullám alatt otthonukba bocsátott kórházi betegek tömegesen haltak volna meg.
     Ezt tételesen szeretném cáfolni, ugyanis egyetlen egy beteget sem küldhettek haza egyetlen egy magyar kórházból sem, akinek a kórházi kezelés elmaradása súlyos egészségkárosodást okozott volna, vagy az életét veszélyeztette volna – mondta.
     Ha megnézzük a 2020-as évi összhalálozást, és összehasonlítjuk az előző öt év átlagával, akkor azt tapasztaljuk, hogy egészen november végéig, amikor a második hullám tetőzött, minden egyes hónapban az átlaghalálozás alatta maradt a megelőző öt év átlagának – magyarázta.
     Kásler Miklós kitért arra is: 2018 óta, miniszterségem minden áldott napján rendszeresen elhangzik az ellenzék részéről, hogy a magyar egészségügyi ellátórendszer összeomlott.
     Nem omlott össze, jelen pillanatig sem omlott össze, és minden valószínűség szerint tartani tudja még ebben a rendkívül nehéz helyzetben is a megfelelő szakmai kondíciókat – húzta alá a miniszter.
     A tárcavezető az interjú végén beszélt a 100 Tagú Cigányzenekar helyzetéről: 30 millió forinttal támogattuk őket, ami lehetővé teszi ennek az időszaknak az átvészelését, és megígértük, hogy megfelelő próbahelyiséget keresünk a számukra.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.