OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 11., vasárnap 11:57

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 11., vasárnap (OS) - Mielőbb oltsák be a hátrányos helyzetben élőket is!

    A koronavírus-járvány a hátrányos helyzetűek számára mindennél nagyobb problémát jelent. A mélyszegénységben élőknek nincs pénzük gyógyszerekre, vitaminokra, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, gyakran nincs mód normális tisztálkodásra, így rosszabb egészségi állapotban is vannak. Magyarországon rengeteg településén nincs állandó háziorvos sem, és a regisztráció is nehezített pálya számukra, hiszen levélben csak az idősektől fogadták el a regisztrációt, de hátrányos helyzetű társainknak sok esetben internet-hozzáférése sincs.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, töröljék el az előzetes regisztrációt a védőoltásra, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen mielőbb megkapni a vakcinát! Amennyiben nem hajlandóak megszabadulni a regisztrációnak álcázott adatgyűjtéstől, segítsék a rászorulókat, hogy minél előbb megkaphassák a védőoltást! Vigyenek oltópontokat a hátrányos helyzetű térségekbe, könnyítsék meg a regisztráció folyamatát helyi segítőkkel! Működjenek végre együtt az önkormányzatokkal! Niedermüller Péter polgármesterrel elkezdtük a tárgyalásokat az érintett szervezetekkel, hogy segítséget nyújthassunk a védekezésben, a megelőzésben, és hogy a rászorulók minél hamarabb hozzájuthassanak a védőoltáshoz. Ezeket a lépéseket elkezdtük Terézvárosban is, mert mi, európai magyarok senkit nem fogunk magára hagyni!

Oláh Lajos
A DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.