OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. április 12., hétfő 08:51

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    "Ha egy szervezet nagy mértékben csak önkéntesekre támaszkodik, könnyen előfordulhat, hogy jelen esetben ellehetetlenül. Épp ezért kell minden tevékenység ellátását betervezni a költségvetésbe, és csak abban az esetben helyettesíteni önkéntes munkával, ha az rendelkezésre áll. Ez pedig értelemszerűen a tartós pénzbeli támogatás irányába viszi el a hangsúlyt a tárgyi és önkéntes felajánlások helyett. A felajánlók ritkán gondolnak bele abba, hogy a tárgyi adományok a civilek oldalán milyen extra feladatokat eredményeznek, hány ember bevonását eredményezik. Ezek a dolgozók az esetek jelentős többségében alkalmazottak, hiszen nem lehet egy állandó működést önkéntesekre alapozva hatékonyan fenntartani" - mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési igazgatója.

10-ből 4 szervezet eleve nem szívesen fogad semmilyen tárgyi adományt. A legnagyobb nehézséget a tárolás (a szervezetek 62 %-nál), a tárgyi adományok szétválogatása (a szervezetek 55 %-nál) és a szállítás (a szervezetek 52 %-nál) jelenti. Az adomány szétosztása is majdnem minden második szervezetnek plusz munkát ad. A szervezetek 38 százalékának az adományok fertőtlenítése, tisztítása jelent nehézséget, amire járványidőszakban még nagyobb hangsúlyt kell fektetniük.


     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.