OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. április 12., hétfő 09:58

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapjának estéjén ingyenes, online előadásban mutatják be a "Még emlékszem" című filmet, melyben négy történetmesélő második világháborús emlékei elevenednek meg kortárs budapesti környezetben, animációs elemek segítségével.

    A különleges film bemutatója a JCC Budapest – Bálint Ház facebook oldalán az április közepi emléknapon és azt követően 1 hétig lesz megtekinthető.
A filmet Chilton Flóra rendezte, elkészülését a Személyes Történelem Produkció és az Északi Támpont Egyesület tette lehetővé.
A Személyes Történelem Produkció harmadik éve indít budapesti fiatalokkal színházi produkciót, amelyben a második világháborút megélt történetmesélők emlékeit dolgozzák fel oly módon, amely a dokumentarizmus helyett a személyes megélések és nézőpontok átadásának biztosít teret. A járvány következtében a programhoz kapcsolódó beszélgetések az online térben zajlottak, és az elmesélt történetekből a Még emlékszem című kisfilmen keresztül most a szélesebb közönség is megismerhet néhányat. A filmben azok a fiatalok játszanak, akik a beszélgetések és találkozások résztvevői voltak. A nézők a történeteket eredeti elmesélőik hangján hallhatják.
A színházi megemlékezés holland koncepcióját a Theater na de Dam produkció megkeresésére adaptálta budapesti kontextusra Kallós Viola és Borbás Gergő, idén a Visegrádi Alap támogatásával.
Az esemény partnere a JCC Budapest – Bálint Ház, mely a Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány programja.
    
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.