OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2021. április 12., hétfő 12:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) - Gy. Németh Erzsébet: L. Simon László szép pénzeket fog keresni a meglehetősen homályos jelentésű múzeumi integráció feladatkörével

    A Magyar Közlönyben közzétett értesítés szerint a kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot, valamint megvizsgálják az Iparművészeti Múzeum integrálásának lehetőségét is. Mindennek előkészítésével L. Simon Lászlót bízták meg, akinek ezért helyettes államtitkári fizetés, több, mint egymillió forint jár.

A Demokratikus Koalíció szerint elég érdekes, hogy éppen most kezdik el a múzeumok átszervezését és integrációját, jelentsen ez bármit is. Emellett emlékszünk még arra is, hogy a Természettudományi Múzeumnak meglehetősen hányatott sors jut: mióta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a szomszédjába költözött, már az is felmerült, hogy Debrecenbe telepítenék a múzeumot. Mi, európai magyarok mindenesetre erősen szakmaiatlannak érezzük ezt a lépést, aminek árnyékában ismét csak egy fideszes elvtársat szeretnének újabb bevételhez juttatni.

Gy. Németh Erzsébet
humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.